Ett café med kvalité

Ett café med kvalité

En fika om dagen är bra för både själen och magen, håller ni inte med?

Vad säger ni om att jag skulle tipsa er om ett café som lyser upp tillvaron i dessa mörka vinterdagar? Jag fick igår ett samtal av en kompis till mig som sa att jag bara måste besöka Conditori Cecil, det ska tilläggas att min vän länge har arbetat som bagare. Vid ett sådant samtal så är det omöjligt att inte göra ett besök, så jag hoppade in i bilen och åkte några kilometer utanför Båstad för att slutligen komma fram till detta caféet. Förväntningarna var skyhöga, efter sådana lovord så kunde de inte vara högre.

Om Conditori Cecil uppfyllde förväntningarna? Med bravur! Jag sitter i detta nu på ett café och jag tror ni alla kan gissa vart jag befinner mig, så bra var det. Åter till första upplevelsen, närmare bestämt första tuggan på en av de godaste budapestbakelsen jag någonsin smakat. Budapestbakelse

är en ganska simpel och enkel bakelse som består av grädde, mandarin toppat med maräng. Det är väldigt sällan jag blir imponerad över en budapestbakelse, mestadels för att jag provat väldigt många olika varianter under mina år. Den här var dock något utöver det vanliga. Med perfekt vispad grädde och en maräng som bara knastrade i munnen så kunde jag inte låta bli att skratta lite för mig själv.

Om ni någon gång passerar Båstad och vill besöka ett mysigt café med högklassiga bakelser så är Conditori Cecil platsen för er! Nu ska jag återgå till att dricka mitt kaffe och bara njuta av alla fantastiska bakverk. Tack för mig!


Kommentarer är stängda.