Kul med bokföring

Kul med bokföring

Studentbloggen är tillbaka!

Har ni kommit in i era studier igen efter lite julledighet? Mina kurser tog ingen mjukstart utan det var fullt ös från början och jag måste säga att det kändes ganska skönt att få köra igång i ett högt tempo direkt. I nuläget håller vi på att bli experter inom bokföring och det är riktigt intressant. Under denna terminen har vi fyra kurser förlagda över fem månader vilket kanske inte är så mycket, men det är ungefär två tentor för varje kurs så det blir en hel del plugg. Nästa termin kommer vara väldigt spännande eftersom vi ska ha praktik, som vi har väntat på nu i två år. Alla som går programmet har redan börjat ansöka om praktikplats hos olika företag och vissa har lyckats hitta en praktikplats medans vissa har det tuffare. Jag tänkte slå en signal till LL Ekonomi i eftermiddag och höra om de kan erbjuda mig en plats under hösten. Familjens företag har nämligen under många år haft LL Ekonomi som ansvariga för bokföring och deklaration, så vi har en väldigt god kontakt med dem samtidigt som vi vet att det är en bra byrå i Kungsbacka.

När jag är klar med mina studier så är det bokföring som jag vill hålla på med och kanske är praktikplatsen en väg in i branschen för mig, målet är givetvis att en dag ansvara för familjeföretagets ekonomi och bokföring. Men först behöver jag bygga på mig rätt kunskap och erfarenheter innan jag tar mig an ett sådant stort uppdrag på egen hand. Det finns inte så många företag i Kungsbacka som sysslar med redovisning men förhoppningsvis får jag en plats för praktik hos LL Ekonomi så att jag slipper pendla genom hela stan för att jobba med bokföring. Nu måste jag återgå till att plugga och jag ska försöka hinna med att publicera ett till inlägg innan dagens slut.


Kommentarer är stängda.